Great Taste Awards-palkinto

Englanti - Taywell Ice Creams Ltd, joka tuottaa jäätelöä Maatalon Jäätelö-merkin alla Goudhurstissa, on saavuttanut melkoisen aseman kaakkois-Englannin jäätelömarkkinoilla. Heidän jäätelönsä on voittanut palkintoja herkullisesta maustaan jo vuosien ajan. Arvostettu Great Taste Awards (Mahtava Maku-palkinto) kilpailu on ollut Taywellille loistava menestys. Alkaen ensimmäisesta osallistumiskerrastaan 2007 he ovat voittaneet halutun yhden tähden kultaisen Great Taste Awards -palkinnon jo 12 kertaa ja vuonna 2012 he voittivat jopa vielä himoitumman kahden tähden kultaisen Great Taste Awards -palkinnon kahdella jäätelömaullaan. Heidän vadelmasorbettinsa voitti Great Taste Awards -palkintonsa vuonna 2007 ja vuonna 2008 he pääsivät juhlimaan muhkeita 6 arvostettua Great Taste Awards -palkintoa. Vuonna 2010 he saivat vielä kolme Great Taste Awards-palkintoa lisää.

Taywell Ice Creams on saanut halutun yhden tähden kultaisen Great Taste Awards -palkinnon jo 12 jäätelömaulleen: vadelmasorbetti (2007), mansikka, kennohunaja, sitruunatahna, Diilin toffee-omena, valkoinen Malteser ja passionhedelmäsorbetti (2008) sekä diabeetikkojen suklaajäätelö, Jack Daniel's-viskijäätelö ja Damson & Sloe ginijäätelö (2010) ynnä listan uusimmat tulokkaat: kookos-rommisorbetti ja maapähkinävoijäätelö (2012). Kahden tähden kultainen Great Taste Award on annettu rommi-rusinajäätelölle ja kentiläinen hasselpähkinäjäätelö (2012). Kun Taywell vie lisää jäätelömakuja Great Taste Awards -raadin arvioitaviksi, tulemme varmasti näkemään vielä monien palkintojen löytävän tiensä Taywellin palkintokaappiin.

Great Taste Awards-palkinnosta, jonka järjestää Guild of Fine Food –kulinaristikilta ja jota usein kutsutaan ruokateollisuuden Oscar-gaalaksi, on muodostunut arvovaltainen, riippumaton standardi Ison-Britannian korkealaatuisen ruoan sektorille: yhä useammat kuluttajat tunnistavat kultamustan logosta riippumattomasti hyväksi havaitun herkullisen ruoan. Kuitenkin himoitun Great Taste Award-palkinnon voittaminen tarkoittaa paljon muutakin kuin tunnustusta ylivertaisuudelle: se on yksi vahvoimmista kasvutyökaluista herkkusektorilla.

Farmhouse Ice Cream Great Taste Award

Good food Ireland

Irlanti -Thomas Baldwin huomasi sanomalehdessä hollantilaisen yrityksen mainoksen jäätelönvalmistuslaitteistosta. Koska hän oli menossa Hollantiin Vuoden Nuori Maanviljelijä-stipendimatkalle, hän päätti vierailla tuossa yrityksessä. Nähtyään laitteiston ja tuotantometodin hän palasi innoissaan Waterfordiin. Näin Baldwin's Farmhouse Ice Cream (Baldwinin Maatalon Jäätelö) sai alkunsa.

Thomas on tuottanut jäätelöä tilallaan omien lehmiensä maidosta jo vuodesta 2006 ja hänen jäätelönsä on saanut Good Food Ireland-laatumerkinnän. Hän on täysillä mukana niin maanviljelyssä, jäätelöntuotannossa, jakelussa ja makujen kehittelyssä. Jäätelömakulistalta löytyy Thomasin oman suosikin vanilja Madagaskarin (tehty aidoista madagaskarilaisista vaniljatangoista) lisäksi mm. Bailey's, suklaamuru, minttusuklaamuru, mansikka, kennohunaja ja kinuskitoffee. Makua antamaan valitaan parhaimman laatuiset ainekset ja hän käyttää paikallisia hedelmiä ja marjoja mansikkajäätelössään ja hedelmäsorbeteissaan. Keittiömestarit rakastavat Baldwinin Maatalon Jäätelöä ja pyytävät häneltä usein tiettyjä erikoismakuja. Niitä hänen on helppo tilauksesta toimittaa, sillä tuotanto tapahtuu pienissä erissä. .

Vieraile verkkosivustolla: Baldwin's Farmhouse Ice Cream

Farmhouse Ice Cream Baldwin's Ice Cream

Laatupalkinto ensiluokkaiselle tuotannolle

Saksa - Schuchertin tilalla Steinbergissä on mustaa valkoisella erinomaisuudestaan: vuonna 2009 maatila valittiin Baijerin osavaltion parhaaksi markkinoijaksi. Milchtag-maitotapahtumassa Erfurtissa perhe sai vastikään erinomaisen tuotelaadun tunnustuspalkinnon. Maatalon Jäätelö, jota Schuchertin perhe on valmistanut vuodesta 2004 lähtien, on saavuttanut suurta suosiota.

Farmhouse Ice Cream Quality Award

Crédit Agricolen innovaatiopalkinto €2000,- palkintoshekki

Ranska - Karine ja Laurent Leportz (La Ferme de Kerliezec -maatilalta) tuottavat Maatalon Jäätelö-konseptilla korkealaatuista ja herkullista jäätelöä omien lehmiensä maidosta. Heidän jäätelötuotantonsa positiiviset kerrannaisvaikutukset alueen yrityselämään ja turismiin innostivat ranskalaispankki Crédit Agricolen Quimperlén konttorin myöntämään heille tämän innovaatiopalkinnon.

Innovation Price